top of page

Grønnkål

GRØNNKÅL kan sees på som en supermatvare!

Blant annet inneholder den store mengder kostfiber, vitamin A (i form av betakaroten), vitamin E, vitamin B6, B-vitaminet folat og vitamin C. Visste du at 100 gram grønnkål faktisk inneholder mer kalsium enn 1 dl melk? 

I år har jeg ett nyttårsforsett, jeg skal velge enda grønnere. Men det er ikke sånn at jeg skal velge grønt fordi det er januar, jeg skal velge grønt fordi det smaker godt. 

Så la oss starte med noe av det grønneste, nemlig grønnkål. Grønnkålen er en fantastisk grønnsak som jeg spår en ny vår i år. Den lider muligens fortsatt litt under å ha vært ihjelkokt de siste årene, så derfor ønsker jeg nå å være grønnkålens talsperson og løfte den frem fra glemselen. For denne undervurderte supergrønnsaken er både sprø, saftig og smaksrik. Den kan spises rå etter en lett massasje, jepp du leste riktig, masserer du grønnkålbladene blir de både myke og saftige. Lag gjerne en dressing bestående av appelsinsaft, olivenolje og litt flytende honning.  Resultatet er en saftig og struttende salat som straks gir deg en deilig følelse av sunnhet.

Eller finn frem woken, finsnitt litt hvitløk og chili og wok grønnkålen raskt over høy varme i to små minutter. Minimal innsats for full grønnkålglede proppfull av smak. Også må jeg bare nevne grønnkålchips… Jeg skal innrømme at jeg har smakt det før uten å bli spesielt overbegeistret, men det var før jeg lagde det selv. Faktisk så ante jeg ikke at det var så enkelt, og resultatet ble virkelig knasende sprøtt og knallgodt. Ingen fritering er nødvendig her, chipsen lager du i stekeovnen og alt som skal til er et stekebrett, bakepapir, litt olivenolje og en klype salt. Forresten kan du krydre chipsen med det du vil, neste gang skal jeg forsøke meg på et lett dryss med chilipulver. Så la oss starte det nye året litt grønnere, eller knallgrønt faktisk! - sier Lise Finckenhagen, og det er så bra at jeg ikke har tenkt å finne på noe «nytt»

bottom of page