OPPSKRIFTER

Stikkord

Nyhetsarkiv

August 23, 2016

Smørdampet grønnkål

4 personer

ca 300 g vasket og strimlet grønnkål

1–2 ss smør

Vann

Salt

Gressløk, grovhakket

Slik gjør du:

Kok opp 1–2 cm vann i en romslig kasserolle, tilsett smør og en klype salt. Ha i grønnkålen og la det koke over høy varme til det meste av vannet har fo...

August 1, 2016

Dette trenger du:

1 bokser tomater

0,5 stk gul løk

2 fedd hvitløk

3 ss olje

0,5 ts chilipulver

0,5 ts paprikapulver

1 knivsodd kanel

1 knivsodd allehånde

1 ss tomatpuré

2 ss brunt sukker

3 ss eplecidereddik

Slik gjør du det:

Kjør tomatene glatte i en blender. Hakk løken og stek den...

January 27, 2016

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

10 jordskokker
1 l vann
Ca. 1 dl kremfløte
Ca. 4 ss meierismør
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss olje til steking
 
100 g spekeskinke
4 ss finhakket bladpersille
30 g pinjekjerner
10 g parmesan
 
Pestotoast:
4 skive loff
4 ss pesto

Fremgangsmåte...

November 10, 2015

Ingredienser

1 Kg portulakkstilker

Eddiklake

½ l eddik, 7%

750 g sukker

5 hele nellik

litt hel kanel 

Tilberedning

Del stilkene i 5 cm lange stykker. Kok dem så vidt møre i vann. La vannet renne godt av. Legg dem i en krukke.

Kok eddiklake. Hell den kokende over stilkene. La de...

May 15, 2015

Blomkålsuppe med blomkål fra Randaberg. Om ikke mange månedene kan vi friste med friske, økologiske grønnsaker fra egen andelagard i nærmiljøet. Oppskriftsgruppen er allerede i god gang og inspirerer med herlig blomkålsuyppe med vårløkolje og buketter av brokkoli.

 

 

 

 

 

...

May 4, 2015

Syltede grønne tomater: 

1 porsjon:

 1 kg faste, små grønne tomater

 2 liter vann

Eddiklake:

 2 1/2 dl eddik  7%

 750 g sukker

 8 kryddernelliker

 1 vaniljestang

Her går det an og bytte ut nellik og vaniljestang med tørket Ingefær. Husk og skrap den godt før du hiver den o...

March 11, 2015

Til 8 personer (Fullkorn)

Kakebunn

150 g vanlig mandelmel

125 g grovt speltmel

2 ts bakepulver

1 1/2 ts malt kanel

1/2 ts salt

3 egg

3 gulrøtter

1 eple

40 g valnøtter

70 g nøytral olje

4 ss kokossukker
 

Frosting

150 g kremost

50 g skyr

Skall fra 1 økologisk sitron

2 ss lønnesirup

1/2 t...

Please reload

Please reload

April 24, 2018

Please reload