Hjemmelaget ketchup
![](https://static.wixstatic.com/media/ac197a_42208f5361864e4eb7a1fd43d2dcb676~mv2.jpg/v1/fill/w_298,h_149,al_c,q_80,enc_auto/ac197a_42208f5361864e4eb7a1fd43d2dcb676~mv2.jpg)
Dette trenger du:
1 bokser tomater
0,5 stk gul løk
2 fedd hvitløk
3 ss olje
0,5 ts chilipulver
0,5 ts paprikapulver
1 knivsodd kanel
1 knivsodd allehånde
1 ss tomatpuré
2 ss brunt sukker
3 ss eplecidereddik
Slik gjør du det:
Kjør tomatene glatte i en blender. Hakk løken og stek den gyllen i olje. Ha i hvitløk og stek i 30 sekunder til. Ha i krydderne og stek i et minutt under omrøring. Ha i tomatene, tomatpurén, brunt sukker og eddik. La det koke i 50-60 minutter til det blir tykt. Rør stadig (særlig mot slutten for å unngå at det svir seg). Kjør alt med stavmikseren igjen. La den kjøle av før du bruker den. Ha den gjerne i frysepose og kutt hull i hjørnet.