Jordskokksuppe med spekeskinke

January 27, 2016

 

Antall porsjoner: 4

 

Ingredienser:

10 jordskokker
1 l vann
Ca. 1 dl kremfløte
Ca. 4 ss meierismør
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss olje til steking
 
100 g spekeskinke
4 ss finhakket bladpersille
30 g pinjekjerner
10 g parmesan
 
Pestotoast:
4 skive loff
4 ss pesto

 

Fremgangsmåte:

Skrell 8 jordskokker og legg dem i en kjele. Tilsett vann til det dekker og hell i så mye fløte at væsken blir hvit.
 Det er viktig at fløten koker med, ellers blir jordskokkene brune. Bruk ikke salt. La det koke til jordskokkene er møre. Ta vare på kokevannet.
 Legg jordskokkene over i foodprocessor sammen med litt smør, og kjør til glatt mos.
 Hell mosen tilbake i kjelen og spe med kokevannet til passe suppekonsistens. Smak til med salt og pepper.
 Skjær resten av jordskokkene i tynne skiver og stek dem sprø i litt olje.
 Fordel suppen i fire varme tallerkener og legg rikelig med spekeskinke i strimler, finstrimlet persille, ristede pinjekjerner og sprøstekte jordskokker i suppen. Legg noen tynne flak parmesan rundt om i suppen.
 
Rist loff, smør pesto på og server pestotoast ved siden av.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

April 24, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square