Høstefest på Randaberg


Værgudene smilte blide, mens andelhaverne samlet seg på Solbakken lørdag, den 3. oktober for å feire høsten. Høstfesten var godt forberedt av event-gruppen, men det var likevel nok å gjøre for alle. Etter at bålpannen var tent og vann satt på i stor kjele, gjaldt det å høste og sanke grønnsaker rundt omkring. Så ble grønnsakene forberedt og kuttet i felleskap og Friederike hadde full kontroll ved gryten. Mens verdens ferskeste grønnsakssuppe småkokte over åpen ild, og de små to- og firbeinte sprang rundt i reneste livsglede, var det også tilrettelagt for noen leker hvor de voksne kunne deltar. For eksempel kunne en øve seg i kasting av melkespann - det viste seg til å være mye mere vanskelig enn det ser ut. Også hestesko-kasting og potetløpet var veldig populær.

Suppen og de medbrakte desserter var allikevel dagens høydepunkt. Til stor glede for alle fantes det her både kake, muffins, rhabarbra-jordbær kompott med fløte, kjeks og sjokolade. Oppskrifter og første sesongs erfaringer ble utvekslet, neste års planting og såing ble diskutert, og andelslagets utvidelse planlagt

. Sist, men ikke minst, hjalp alle til med å rydde opp før de bega seg på veien hjemover, glad og fornøyd etter en kjempefint ettermiddag på gården.

Hestskokasting var en stor hitt blant både store og små.

Tilfredse med dagens supperesultat

Suppegryten bunnskrapes

Høy konsentrasjon ved dagens potetløp


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square