Luking, grilling og litt salat

June 21, 2015

 

Våren kom og gikk, og andelseierne fikk sjansen til å lære seg noen viktige ting om (andels)bondelivet. Først og fremst at alt avhenger av været... Mai måned var selv for Vestlandet usedvanlig kald og våt, og derfor måtte en del av de planlagte helgedugnadene, hvor det skulles plantes og sås, utsettes. Mye av jobben måtte da gjøres på de få dagene hvor været var stabilt og tørt, og vi er alle veldig takknemlige for Bodil og de hjelperne som klarte å stille opp midt i uka. Noen planter, blant annet alle gresskarene, står imidlertid fortsatt igjen i drivhuset, og venter på bedre tider. Noe av det som vokser ute tok også skade - spinaten ble ikke større enn 30cm før den sluttet å gro og begynte å blomstre i ren fortvilelse. Og de første salatsortene fikk seg noen hagl- og stormskader. 

 

Ugresset bryr seg imidlertid ikke fullt så mye, og så ble den første store lukedugnad på lørdag, 23. mai. Til tross for pinse og langhelg var det mange som trosset den kalde vinden og stilte opp, og så ble vi ikke bare ferdig med lukingen i rekordfart, men hadde også et veldig hyggelig piknik sammen i en lun krok av skogen ved sjøen. Her ble det delt historier, oppskrifter og kake (oppskrift til kaken kan finnes her.) Samtidig fikk vi nyte den første grøden - den bestod riktignok stort sett av løvetannblomster, men de viste seg å være kjempebra kakepynt. 

 

Bare to uker etterpå, lørdag den 6.6., var vi ute på garden igjen, denne gangen dog ikke for å jobbe. Bli-kjent-dagen med grilling, pinnebrød og barnelek lokket andelshaverne ut av stua, og sola var med på laget denne gangen og. Etter at alle hadde spist, viste Bodil oss rundt på gården, og vi fikk forklart hvilke planter som vokser hvor, hvilke som fortsatt venter på å bli plantet ut, og ikke minst hvordan vi kan se hva som kan høstes. For det kan begynnes å høste nå! Med det første blir det bare litt salat, rabarbra og urter. Men om bare noen få uker vil også gulerøtter, knutekål, hodekål, poteter, brokkoli og fennikel være klart. 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

April 24, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square