Den beste gulrotkaken
Til 8 personer (Fullkorn)
Kakebunn
150 g vanlig mandelmel
125 g grovt speltmel
2 ts bakepulver
1 1/2 ts malt kanel
1/2 ts salt
3 egg
3 gulrøtter
1 eple
40 g valnøtter
70 g nøytral olje
4 ss kokossukker
Frosting
150 g kremost
50 g skyr
Skall fra 1 økologisk sitron
2 ss lønnesirup
1/2 ts vaniljepulver
Pynt
Hasselnøtter og evt gulrottopper
Slik gjør du:
Kakebunn
Bland mandelmel, speltmel, bakepulver, kanel og salt sammen i en skål.
Riv gulrøtter og eple på den grove siden av rivjernet. Grovhakk valnøttene.
Rør egg, olje og kokossukker sammen, og bland det med de tørre ingrediensene og valnøttene.
Rør deigen godt sammen, og tilsett revet gulrot og eple.
Når deigen er jevn, helles den i en springform på 22 cm kledd med bakepapir.
Stek kaken i ovnen på 180 grader i ca 40-45 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Frosting
Rør alle ingrediensene til frostingen sammen og smak til.
Fordel frostingen over den avkjølte kaken og pynt med grovhakkede hasselnøtter og eventuelt gulrottopper.
Oppbevar kaken på kjøl til den skal serveres. Kaken holder seg fuktig og god i ca 2 dager.