Den beste gulrotkaken

March 11, 2015

Til 8 personer (Fullkorn)

 

Kakebunn

150 g vanlig mandelmel

125 g grovt speltmel

2 ts bakepulver

1 1/2 ts malt kanel

1/2 ts salt

3 egg

3 gulrøtter

1 eple

40 g valnøtter

70 g nøytral olje

4 ss kokossukker
 

Frosting

150 g kremost

50 g skyr

Skall fra 1 økologisk sitron

2 ss lønnesirup

1/2 ts vaniljepulver
 

Pynt

Hasselnøtter og evt gulrottopper

 

Slik gjør du:

Kakebunn

  1. Bland mandelmel, speltmel, bakepulver, kanel og salt sammen i en skål.

  2. Riv gulrøtter og eple på den grove siden av rivjernet. Grovhakk valnøttene.

  3. Rør egg, olje og kokossukker sammen, og bland det med de tørre ingrediensene og valnøttene.

  4. Rør deigen godt sammen, og tilsett revet gulrot og eple.

  5. Når deigen er jevn, helles den i en springform på 22 cm kledd med bakepapir.

  6. Stek kaken i ovnen på 180 grader i ca 40-45 minutter, eller til den er gjennomstekt.

Frosting

  1. Rør alle ingrediensene til frostingen sammen og smak til.

  2. Fordel frostingen over den avkjølte kaken og pynt med grovhakkede hasselnøtter og eventuelt gulrottopper.

  3. Oppbevar kaken på kjøl til den skal serveres. Kaken holder seg fuktig og god i ca 2 dager.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

April 24, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload