top of page

Den beste gulrotkaken

Til 8 personer (Fullkorn)

Kakebunn

150 g vanlig mandelmel

125 g grovt speltmel

2 ts bakepulver

1 1/2 ts malt kanel

1/2 ts salt

3 egg

3 gulrøtter

1 eple

40 g valnøtter

70 g nøytral olje

4 ss kokossukker

Frosting

150 g kremost

50 g skyr

Skall fra 1 økologisk sitron

2 ss lønnesirup

1/2 ts vaniljepulver

Pynt

Hasselnøtter og evt gulrottopper

Slik gjør du:

Kakebunn

  1. Bland mandelmel, speltmel, bakepulver, kanel og salt sammen i en skål.

  2. Riv gulrøtter og eple på den grove siden av rivjernet. Grovhakk valnøttene.

  3. Rør egg, olje og kokossukker sammen, og bland det med de tørre ingrediensene og valnøttene.

  4. Rør deigen godt sammen, og tilsett revet gulrot og eple.

  5. Når deigen er jevn, helles den i en springform på 22 cm kledd med bakepapir.

  6. Stek kaken i ovnen på 180 grader i ca 40-45 minutter, eller til den er gjennomstekt.

Frosting

  1. Rør alle ingrediensene til frostingen sammen og smak til.

  2. Fordel frostingen over den avkjølte kaken og pynt med grovhakkede hasselnøtter og eventuelt gulrottopper.

  3. Oppbevar kaken på kjøl til den skal serveres. Kaken holder seg fuktig og god i ca 2 dager.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page