ESTRAGON

Estragon, flerårig urt i kurvplantefamilien blir opp til 50–100 cm høy, slank plante med smale blad, rik på eterisk olje. Finnes i Øst-Europa, Asia og Nord-Amerika og dyrkes stundom i Norge som krydderplante, finnes av og til forvillet. Flere kultivarer, bl.a. fransk estragon og russisk estragon, den siste mest hardfør og med grovest blader. 
Med sin særegne smak av pepper og anis skiller estragon seg ut, og gjør krus på retter av egg, kylling, kalv og fisk. Den brukes blant annet som smakstilsetning i dressinger, eddik og sennep
Estragon er hjertet i smaken på béarnaisesausen, og som en av de fire store urtene i den franske «fines herbes». Estragon er en urte som bør brukes med litt forsiktighet. Eksperimenter og lær deg hvordan du skal bruke den. Prøv den til fylte tomater og risretter, eller lag din egen fondueolje og få en herlig aroma på alt som friteres.
Smaken er pepperaktig og lett bitter med en undertone av anis.
Hele blader kan drysses over retten. Finhakk og bruk den som smaksstilsetning og til salater og marinader. Friske urter tilsettes på slutten av varmebehandlingen 
Estragon kan brukes både i varm og kald mat, i marinader, dressinger, sauser, som smakssetter i urteoljer og naturell.
Kilde: Bama ++