

Grønnkåloppskrifter
Smørdampet grønnkål 4 personer ca 300 g vasket og strimlet grønnkål 1–2 ss smør Vann Salt Gressløk, grovhakket Slik gjør du: Kok opp 1–2 cm vann i en romslig kasserolle, tilsett smør og en klype salt. Ha i grønnkålen og la det koke over høy varme til det meste av vannet har fordampet, eller til grønnkålen er knapt mør. Bruk lokk, men la samtidig litt av dampen slippe ut. Serveres straks, gjerne med litt grovhakket gressløk på toppen. Rask og sunn grønnkålchips Ingredienser: G


Hjemmelaget ketchup
Dette trenger du: 1 bokser tomater 0,5 stk gul løk 2 fedd hvitløk 3 ss olje 0,5 ts chilipulver 0,5 ts paprikapulver 1 knivsodd kanel 1 knivsodd allehånde 1 ss tomatpuré 2 ss brunt sukker 3 ss eplecidereddik Slik gjør du det: Kjør tomatene glatte i en blender. Hakk løken og stek den gyllen i olje. Ha i hvitløk og stek i 30 sekunder til. Ha i krydderne og stek i et minutt under omrøring. Ha i tomatene, tomatpurén, brunt sukker og eddik. La det koke i 50-60 minutter til det blir


Jordskokksuppe med spekeskinke
Antall porsjoner: 4 Ingredienser: 10 jordskokker
1 l vann
Ca. 1 dl kremfløte
Ca. 4 ss meierismør
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss olje til steking
100 g spekeskinke
4 ss finhakket bladpersille
30 g pinjekjerner
10 g parmesan
Pestotoast:
4 skive loff
4 ss pesto Fremgangsmåte: Skrell 8 jordskokker og legg dem i en kjele. Tilsett vann til det dekker og hell i så mye fløte at væsken blir hvit.
Det er viktig at fløten koker med, ellers blir jordskokkene brune. Bruk ikk


Syltet portulakk
Ingredienser 1 Kg portulakkstilker Eddiklake ½ l eddik, 7% 750 g sukker 5 hele nellik litt hel kanel Tilberedning Del stilkene i 5 cm lange stykker. Kok dem så vidt møre i vann. La vannet renne godt av. Legg dem i en krukke. Kok eddiklake. Hell den kokende over stilkene. La det stå 1 uke. Kok opp laken og hell den igjen kokende over stilkene. Bind over krukke eller glass. #Oppskrift #Portulakk


Blomkålsuppe
Blomkålsuppe med blomkål fra Randaberg. Om ikke mange månedene kan vi friste med friske, økologiske grønnsaker fra egen andelagard i nærmiljøet. Oppskriftsgruppen er allerede i god gang og inspirerer med herlig blomkålsuyppe med vårløkolje og buketter av brokkoli. #Blomkål #Oppskrift #Suppe #Vårløkolje #Brokkoli


Grønne tomater
Syltede grønne tomater: 1 porsjon: 1 kg faste, små grønne tomater 2 liter vann Eddiklake: 2 1/2 dl eddik 7% 750 g sukker 8 kryddernelliker 1 vaniljestang Her går det an og bytte ut nellik og vaniljestang med tørket Ingefær. Husk og skrap den godt før du hiver den oppi. Fremgangsmåte: 1. Skjær ut det harde stilkfestet. Skyll tomatene og prikk skinnet med en gaffel eller stoppenål. Kok opp vann, legg tomatene i og la dem småkoke 5-10 minutter, til de er halvmøre. 2. Ta tomaten


Den beste gulrotkaken
Til 8 personer (Fullkorn) Kakebunn 150 g vanlig mandelmel 125 g grovt speltmel 2 ts bakepulver 1 1/2 ts malt kanel 1/2 ts salt 3 egg 3 gulrøtter 1 eple 40 g valnøtter 70 g nøytral olje 4 ss kokossukker Frosting 150 g kremost 50 g skyr Skall fra 1 økologisk sitron 2 ss lønnesirup 1/2 ts vaniljepulver Pynt Hasselnøtter og evt gulrottopper Slik gjør du: Kakebunn Bland mandelmel, speltmel, bakepulver, kanel og salt sammen i en skål. Riv gulrøtter og eple på den grove siden av riv